Videregående skole 1
Det er mulig å sy sammen flere feltkurs slik at skolen får en hel dag ved senteret. Vi er fleksible og tilrettelegger feltkursene slik at det passer skolens timeplan og læreplan. Ta også en titt på våre andre feltkurs under de andre trinnene.
Naturfaglig undersøkelse i ferskvann
Feltkurset går over en skoledag og danner grunnlag for at elevene selv kan velge en av temaene gjennom dagen til selvvalgt problemstilling. Elevene bør være kledd for en hel dag ute uavhengig av været. Gummistøvler er uansett en fordel å ha med seg. Alle må ta med seg egen mat og drikke til lunsj. Feltdagen kan benyttes som en introduksjon til temaet hvor elevene lærer metode mm. Elevene har da et grunnlag for å gjennomføre en selvvalgt problemstilling knyttet til ferskvannsøkologi. Ring gjerne 🙂
Hvordan lage bilvoks!
Vi lager bilvoks og lærer om produktet, fremgangsmåte, bærekraftighet og merking av produktet.
Elevene tester sin egen og en kjøpt bilvoks på panseret vi har på senteret.
Til lunsj fyrer vi opp grillene så det går fint å ta med seg grillmat.
Uteaktiviteter og bekledning
Vi lærer om ulike materialer som ull, silke, bomull og syntetiske materialer mm.. Deretter lærer vi hvordan vi skal kle oss vinterstid og avslutter med isfiske. Is og sikkerhet er også et viktig tema. Grilling er mulig til lunsj.
DNA, arvbarhet og litt evolusjon
Feltkurset går over en hel dag. Noen av øvelsene kan gjøres på skolen etter avtale. Elevene kan ta med seg grillmat og drikke til lunsj.
Anatomi for HO
Feltkurset er et heldagskurs laget til HO-klasser. Elevene får lære å dissekere organer fra pattedyr (gris og rådyr) og sammenligne dette med anatomien til menneske. Feltkurset kan reduseres eller utøkes med oppgaver som mikroskopering mm.
Elevene kan grille og fyre bål til lunsj så ta med grillmat de som ønsker.
Isfiske og sikkerhet på is
Vi lærer om sikkerhet på is og isfiske! Temaet kan kombineres med bål og matlaging eller andre aktiviteter. Tidsbruk fra 2 til 5 timer avhengig av hvordan vi legger opp dagen for dere. Kontakt oss gjerne 🙂
Strålenes verden
Feltkurset tar ca 5 timer og tar for seg UV-stråling, nordlys, radioaktiv stråling og drivhuseffekt. Dagne kan kombineres med en astronomikveld med besøk i observatoriene. Til lunsj kan vi fyre grill eller bål slik at elevene kan ta med grillmat og eventuelt drikke.
Temmet mat
Temmet mat er et heldags kurs som handler om å lære om våre næringsstoffer. Vi separerer melk, lager ost og smør samt tester matvarer for protein og karbohydrater. Det er en dag med både praktisk arbeid med melk og laboratorieøvelser. Laboratoriedelen innehold påvisning av fett, karbohydrater og antioksidanter. Elevene kan grille til lunsj om de ønsker.
Skummamelka som elevene lager kan vi lage kakao av eller steke vafler. Læreren må bare ta med kakao og eventuelt egg til vafler 🙂
Naturfaglig problemstilling i Skog
Feltkurset går over en feltdag. Vi undersøker biotiske og abiotiske faktorer i skogen. Vi lærer litt om plantearter og dyrearter. Elevene kan selv fordype seg i et av temaene vi går gjennom i løpet av dagen. Husk og kle dere etter været og ta gjerne med grillmat da vi fyrer opp grillene til lunsj.
Kanoorientering og geologi på Løvøya
Vi benytter dagen til å lære å padle kano før alle padler gjennom 400 millioner år med geologihistorie. Til lunsj fyrer vi bål og griller. Elevene kler seg etter aktivitet og været. Vi møtes på Vadfiskerstua på Løvøya.
Mat fra naturen
Feltkurset kan gjennomføres ved saltvann eller ved Borrevannet. Elevene lærer om hvilke planter og dyr vi kan høste, tillage og spise i de ulike stedene. Slutten av april og starten av mai er en flott tid for dette feltkurset. Ta kontakt med oss i god tid slik at vi kan planlegge det i forhold til årstid. I feltkurset lærer elevene også å lage ulike båltyper, sporløs ferdsel og litt båtliv.
Karbonets kjemi 2024
Feltkurset går over en dag og organisk og uorganisk karbon. Elevene jobber med karbon som grunnstoff og påviser blant annet CO2, undersøker brennverdi hos ved og lager bioplast.
Til lunsj kan elevene grille og fyre bål så ta med grillmat de som ønsker.
Astronomikveld for VG1
Astronomikveld med litt teori og en tur i observatoriene våre for hele klassen? Toppsesong er januar og februar.
Vi starter kl 1800 med en litt teori for deretter å ta turen i observatoriene våre. Aktuelle temaer er stjerner, planeter, månen, å orientere seg på kveldshimmelen og mye mer…. Vi kan fyre bål og kvelden kan også kombineres med et annet tema i forkant! Avslutning ca kl 21.00
Samisk-inspirert mat på bål
Elevene lærer å lage bål, sette opp trefoting, samt lage til festmåltid på bål i samisk tradisjon, Gahkku og Bidos. Ingrediensene kjøper skolen din inn og vi bidrar med resten.